Soorten raamfolies

Wij bieden een divers assortiment aan van glas/ raamfolies die kunnen worden aangebracht aan de binnen- of buitenkant van glazen oppervlakten, bijvoorbeeld in huizen, kantoren en andere gebouwen.

Warmte en
zonwerende folie

Eerst moeten we even uitleggen hoe de zon qua warmte-opbouw in elkaar steekt.

Ongeveer 49 procent van de straling bestaat uit zichtbaar licht, 49 procent uit infrarood straling en een kleine 2 procent uit UV- straling.Al onze folies hebben meer dan 99% UV-wering, verder werken de folies op verschillende manieren.

Wij bieden in deze categorie 3 verschillende folies aan. Namelijk de spiegelende serie, de getinte serie en de heldere serie.

ZonwerendRaamfolie_Soorten_ZonwerendeGlasfolie
Voorbeeld_WaaromFolie_ZonwerendeGlasfolie

Onze spiegelende folies werken op basis van reflectie, de metaaldeeltjes in de folie weerkaatsen een groot percentage aan zonnestralen. Deze serie helpt ook tegen schittering en reflecties op bijvoorbeeld computer/ tv schermen, naar mate de sterkte van de variant. Bij deze variant wordt het raam niet heel warm en dit betekend dat deze soort op elke soort glas toegepast kan worden zonder risico op thermische breuk. De spiegelende variant is er in verschillende tinten en daarmee ook verschillende gradaties warmtewering.

Onze getinte folies werken op basis van absorbtie. De folie neemt als het ware de warmte in zich op. Deze serie helpt ook tegen schittering en reflecties op bijvoorbeeld computer/ tv schermen naar mate de sterkte van de variant. Deze variant maakt het raam zelf warmer en is daarom ook niet voor elk type glas geschikt, met name als het HR++ glas betreft waarvan de Low E coating zich aan het buitenste raamdeel bevindt. Deze variant is er in verschillende tinten en daarmee ook verschillende gradaties warmtewering.

Deze folie is nagenoeg onzichtbaar op het raam en werkt op basis van een NANO keramische technologie en infrarood wering. Deze heldere folie is door zijn moderne technologie een stuk hoger qua prijs dan de andere 2 varianten. Deze variant maakt het raam zelf warmer en is daarom ook niet voor elk type glas geschikt. Met name als het HR++ glas betreft waarvan de Low E coating zich aan het buitenste raamdeel bevindt is er een risico op thermische breuk en moet hier zorgvuldig naar gekeken worden. Deze variant is er in verschillende tinten en daarmee ook verschillende gradaties warmtewering.

Veiligheidsfolie

Better safe than sorry! Bent u bang voor de eventuele gevolgen van een ruitbreuk, kies dan voor 1 van onze veiligheidsfolies!

Veiligheidsfolie zorgt ervoor dat het raam verstevigd wordt en minder snel breekt. Bovendien voorkomt het rondvliegende scherven bij breuk en beperkt hierdoor schade en verwondingen. Ideaal als u bijvoorbeeld thuis spelende kinderen heeft of een diefstalgevoelig pand bezit.

Veiligheids- (raam)folie is een stevigere folie die in verschillende diktes (mm) verkrijgbaar is. Deze wordt, over het algemeen, aan de binnenzijde van het glas word gemonteerd.

Decoratieve
glasfolie

Wilt u net die extra touch geven aan uw pand of zorgen voor een gedeelde of complete inkijkwering, kies dan voor een van onze decoratieve folies.

Breng zowel stijl als functie naar elk glasoppervlak met onze fantastische reeks privacy raamfolies. We bieden een brede selectie glas-in-lood-, mat-, geëtste- en patroonfilms om gewone glazen deuren en ramen met indrukwekkende ontwerpen te transformeren.

Isolerende Glasfolie

Zit u in de winter te bibberen van de kou en zweet u in de zomer uw pand/huis uit, dan is onze isolerende folie de oplossing.

Met isolerende raamfolie kunt u de isolatiewaarde van enkel glas en dubbel glas verbeteren. Van enkel glas maakt u als het ware dubbel glas, en dubbel glas krikt u op tot HR-glas. De folie wordt aan de binnenkant op het glas aangebracht.

Isolerende glasfolie is vooral een uitkomst wanneer u wilt besparen op enkel of oud dubbel glas of verzekeringstechnisch aan extra eisen moet voldoen. Deze toepassing wordt dan ook vaak gebruikt bij monumentaile panden waar weinig tot niks aan de gevel gedaan mag worden.

Anti inkijk folie

Wilt u voorkomen dat de buurman u ziet douchen? Of heeft u een andere reden om de inkijk te weren, wellicht is onze anti inkijkfolie iets voor u.

Anti inkijkfolie is een handige optie voor mensen die op hun privacy gesteld zijn, maar tegelijkertijd ook wel graag nog daglicht binnen willen krijgen. Deze folies zijn er in verschillende soorten en kleuren.

Ook graag iets moois op uw raam? Neem contact op voor advies over hoe u anti inkijk folie zo stijlvol mogelijk op uw raam kunt laten plaatsen.

Start een project!

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

TOP